Välkommen > Artister / Vänner > Fredrik Mikaelsson
 
 
 
 
 
 

Fredrik Mikaelsson

FredrikMikaelsson2.jpg

Jag blev kompis med Fredrik i samband med att han skulle ge ut sin första CD. Sedan dess har vi hjälpt varann och gjort en hel del saker tillsammans, turnerat t ex. Fredrik är hjärnan och drivkraften i "Störda poeters sällskap".

Såhär skriver han om sig själv på sin hemsida:

"Jag heter Fredrik Mikaelsson och gav i december 2006 ut mitt debutalbum, Livet här i Babylon. Skivan har beskrivits som musik med hybrida toner, reggae och hiphop. Skivan gavs ut under namnet Fredasp och var tyvärr tvungen att dras tillbaka från butiker rätt snart då det visade sig att artistnamnet var allt för likt ett nystartat patent."

"Jag skrev min första låt först vid 21 års ålder, jag hade innan det mest plinkat lite på gitarren. Detta har medfört att jag inte är skolad till att skriva eller att förstå musik på något speciellt sätt. På gott och ont gör det att jag kan ta annorlunda vägar i mitt musikskapande. Jag gör allt själv, bas, gitarr, orglar osv, medans trummorna programmeras utifrån samplade ljud. Numera har jag även lyckats få tag på bra blåssamplingar som kommer att ge en helt ny karaktär åt mina nya produktioner. Texterna är oerhört viktiga när jag komponerar men är egentligen inte meningen att bli så politiska som de kan uppfattas, jag vill bara skriva om det som sker i vår värld."

Han har kommit ut med två CD-skivor, "Livet här i Babylon" och "Tama lejon" som säljs på hans hemsida. Besök den gärna :-)

 
 
 
 
 
 
 
Välkommen till fyraett.se