Välkommen > Artister / Vänner > The Key
 
 
 
 
 
 

The Key

key_stage.jpg

Vem är jag?

En fråga som har gäckat mig länge. Jag ska i alla fall försöka ge svar på vissa aspekter av den. Jag heter alltså Heikki, men kallar mig "The Key" i sammanhang som har med musikproduktion att göra. Det är jag som äger och driver produktionsbolaget "FourOne Productions" och som ligger bakom fyraett.se
Jag har hållit på med musik på ett eller annat sätt så länge jag kan minnas. De senaste åren har jag lagt min största energi på att sitta i min egen studio och skriva och producera. Jag försöker inte att leva på det här eftersom jag får kväljningar varje gång jag har gjort nåt jag inte riktigt kan stå för bara för att tjäna lite pengar. Tro mig det fanns en tid när jag skulle ha kunnat ge nästan vad som helst för en hit och ibland känns det som om jag faktiskt nästan gjorde det också. Jag tänker dock inte berätta några pinsamma detaljer här för jag skäms för mycket.
Jag driver fyraett.se lite med vänster hand numera eftersom det är många saker i mitt liv just nu som kräver min uppmärksamhet, bl a annat den stora lyckan i mitt liv, min dotter Elvira. 

Arbete?

Jag är musiklärare och det är också så jag får min inkomst. Jag trivs mycket bra med det. Jag gör nåt bra och jag får lön för det. Hade det inte varit för att man ständigt blir hotad av diverse självgoda skolpolitiker som inte har en förbannad aning om hur en skola egentligen fungerar så hade min tillvaro kunnat betraktas som idealisk.

Min musik?

Musikaliskt så är det reggae, funk och hiphop jag brinner för och som jag helst sysslar med men all musik som är skapad med hjärtat och själen är intressant för mig. Jag har själv gett ut en fullängdare som finns bl a här i webshopen. 
Jag ingår också i "Sunshine Rebels" ett reggaeband som funkar som Backup åt mig och Fredrik Mikaelsson. Detta bandet ligger dock nere just nu, vi får se vad som händer i framtiden.


rebels2.jpg 

Vad som gäller just nu för mig är att jobba med mitt nästa projekt som blir en EP på svenska. Tanken är att varje låt på den ska gästas av nån av mina vänner runt om i musikvärlden. Vi får se hur det blir med det. Ett exempel finns i alla fall i "Tåglåten" som du kan se en video av på mediasidan.

Ett annat kul projekt som jag är involverad i är "Störda poeters sällskap", ett kulturkollektiv vars första släpp blir en EP som också kommer framöver. Ryggraden i detta projekt är Fredrik Mikaelsson. Det kommer också att dyka upp några videos i samband med detta. Gå gärna in och titta på hemsidan och kolla.

 

 
 
 
 
 
 
 
Välkommen till fyraett.se